Înainte de a porni la un drum mai lung cu mașina, este indicat să verificați unele aspecte legate de funcționarea optimă a autovehiculului. Cele mai importante verificări sunt cele care implică sistemele de siguranță a pasagerilor.

Reglajul direcției auto, cunoscut și sub denumirea de alinierea roților, este un proces esențial pentru menținerea performanței și siguranței vehiculului. Acesta implică ajustarea unghiurilor roților astfel încât acestea să fie perpendiculare pe sol și paralele între ele. Reglajul corect al direcției contribuie la uzura uniformă a anvelopelor, la îmbunătățirea consumului de combustibil și la o manevrabilitate mai bună a vehiculului.

  • Unghiurile importante sunt unghiul de convergență (toe), unghiul de cădere (camber) și unghiul de înclinare a pivotului (caster).
  • Dispozitivele profesionale afișează aceste măsurători în timp real, oferind informații precise despre deviațiile existente.
  • Ajustarea se face conform specificațiilor producătorului vehiculului. Aceasta poate implica modificarea poziției roților prin ajustarea componentelor suspensiei sau a barelor de direcție.

Pentru toate aceste ajustări se folosesc aparate profesionale. Se utilizează camere și tehnologie de scanare 3D, lasere pentru măsurători precise și rapide și se obține o imagine precisă a poziției roților.

Reglajul direcției auto cu ajutorul aparatelor profesionale este esențial pentru menținerea performanței și siguranței vehiculului. Dacă aveți nevoie de un reglaj de direcție, este recomandat să apelați la un service auto care utilizează aparate de ultimă generație și are personal calificat pentru a asigura cea mai bună calitate a serviciilor.

Rezervări la tel: 0769 735 314